tisdag 21 juni 2011

Efterättstips till midsommarafton!

Midsommar på fredag! För många kretsar ju denna dag mest runt mat. Bjuder på en av mina favoritefterätter, pure power no sugar added.

Key lime raw pie

Botten:
3 dl pecannötter
1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver
2 msk honung

Fyllning:
9 dl cashewnötter
2 1/4 dl limejuice
rivet limeskal från 2 frukter
1 1/2 dl vatten
6 msk kokosolja
4 /12 msk honung
1 limefrukt skuren i tunna skivor

1. Kör pecannötterna till mjöl i matberadaren.
2. Tillsätt vaniljpulver och honung och kör igen.
3. Platta ut degen tunt i en pajform.
4. Kör cashewnötter till ett mjöl i mixer.
5. Tillsätt limejuice och skal. Kör och tillsätt lite vatten i taget tills konsistensen blir krämig
6. Tillsätt kokosolja och honung, mixa igen.
7. Bred ut fyllningen på pajbotten och garnera med limeskivor.
8. Ställ in i kyl ca 2 timmar.

Servera med en STOR kopp kaffe, gärna "Kaffe delux"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar