torsdag 21 oktober 2010

Dagens Middagstips


Ungstekt fläskfile med lufttorkad skinka och rotfrukter

  • Fläskfile
  • Lufttorkad skinka
  • Fetaost
  • Svarta oliver
  • Färsk broccoli
  • Morötter
  • Palsternacka
  • Rödlök
  • Gullök
  • Röd paprika

Skär ett snitt längs hela fläskfilen. Salta och peppra. Stek upp fläskfilen på hög värme i en stekpanna. Stek tills ni får färg runt om hela biten. Fyll fläskfilen med fetaost och oliver och dra över lufttorkade skinkan för att hålla ihop köttet. Lägg biten på en ungsform och fyll formen med rotfrukterna. Ha relativt svag värme på ugnen, mellan 150-175 grader. efter 5-10 minuter kan ni stoppa in grönsakerna. efter cirka 30 minuter är det färdigt. Beror på storleken på köttet samt vilken temperatur ni kör på.

1 kommentar:

  1. Tack för tipset! Ska pröva=) Kram från Empan

    SvaraRadera