torsdag 23 september 2010

Massage och Löparknä



Dagens massage lektion bestod av riktigt mesig hand och fot massage, fast detta kompenserades ganska fort genom att lära oss  massera bröst och Tractus iliotibialis, vilket försvenskat är våran riktigt härliga löparknä muskel (även detta inlägg är till för davvan).

ITB senan (Tractus iliotibialis) sträcker sig från illium (tarmbenet, höften) och går längs hela benets utsida och fäster strax nedanför knäleden på tibia (skenbentet).

Folk som har löparknä får värk på utsidan an knäet och detta orsakas av att ITB-senan glider fram och tillbak över lårbenets yttre kondyl som är i höjd med ungefär knäskålen. Om ITB-senan blir för stram så kommer trycket över kondylen och en slemsäck som finns där bli för hårt och det resulterar i att slemsäcken sväller upp och blir inflammerad. ( som ett offer för löparknä så vet jag att detta är bland det obehagligaste man kan råka ut för).

Hursomhelst så fick vi gå in och arbeta med med faschian på hela utsidan av benet, detta är verkligen inte skönt, men vill man bli bra så är man så illa tvungen att bita ihop.

På bilderna så ser ni Niklas i min klass bli massakerad på ITB-senan, njutbart!

Observera även vaderna, samme kanske har en värdig motståndare här?

Peace!

2 kommentarer:

  1. Den där h-vetes senan är mitt f n, om inte största, så iaf mest irriterande problem; what to do!? Som syster-till-flickvän-till-4klövermember kanske ett råd kan önskas :).

    SvaraRadera
  2. Jag vet hur det känns, det är Inge kul. Det som gäller är vila, stretch, masssge och möjligtvis stärka lite muskler. Bland annat säte och baksida lår.

    SvaraRadera