onsdag 29 september 2010

Massagebänk

Då har min massagebänk anlänt. Den står fint parkerad hos min mor, men inom dagarna så ska jag packa ihop den så att den finns stationerad hemma hos mig. När min massageutbildning är avklarad så är det bara att höra av er om ni vill bli masserade, till en liten kostnad. 4klövern växer och snart kommer vi kunna erbjuda allt från kostplanering, träningscheman, fettmätningar och massage till riktigt högklassiga stugfester under sommrarna.

söndag 26 september 2010

Tomas Åström vinnare av -80 klassen i kräftskive-pokalen

Tomas Åström heter vinnaren av -80 klassen i kräftskivepokalen, som gick av stapeln igår. Tomas var strået vassare än 2:an Mattias "Extreme" Jonsson.
2 helt olika stilar möttes i finalen. Tommas Å känd för sin solida balans året om, mot Extreme, som satsat på Carbs loadup i 23år följt av en "ketogen" diet i Morjärv.

Tyvärr var tiden för knapp för Extreme att hinna få till lowerback, samt gluteus. Mattias var hård iövrigt, men benen släpar efter ett X antal svåra knäskador. Vidden på axlar kan bli bättre, så även triceps, som efter många vilande år äntligen börjat växa fram.
Den vänstra pungkulan som fått sig en stöt av ett armeringsjärn i Morjärv, störde Mattias i
vissa poseringar, men Extreme löste situationen på ett ypperligt sätt.

Tomme Å höll mera fett på armar, samt ben. Men vad gör det när man går omkring med våld rippad matador rumpa året om...Tomas behöver förbättra vidden över axlarna och innre svepet på låren. Vaderna tål lite extra smisk, så även trapzen. Men helheten är onekligen mycket bra redan nu. Tomas höll även en betydligt bättre färg än Mattias, vilket jurryn finner
som en väldigt seriös inställning.

Gustav "Polumbo"Andersson, samt Jim Johansson kom inte til start pga. misslyckade upplägg inför tävlingen.

I damklassen blev det splitt! eftersom att alla hade lämnat poserings bikinin hemma =(

lördag 25 september 2010

Samuel Sandlund påväg ur PLUS MENYN!

Samuel Sandlund har sedan många månader tillbaka verkat som en av dom stabilaste medlemmarna i 4klöverns plus meny. Men sedan incidenten med Samuels Magnat sub (25A). Har inte allt vart som förut.
Samuel har tagit ett markant avstånd från 4Klövern. Tiden har istället tillbringats med Stefan Österlund och Hägge, detta på bekostnad för 4Klövern.
Det är dags för samuel att välja vilken väga han ska vandra! Vi saknar dig väldigt mycket...

"Jurryns motivering lyder" Samuel Sandlund har 2 veckor på sig att höra av sig till medlemmarna i 4Klövern, (främst Davvan & Matte), filmkvällar, Step in besök etc. bara det sker en klar förbättring rent kommunikationsmässigt. Engagemang, samt glöd är nyckelord i 4Klöverns livsfilosofi, vi hoppas att även Samuel finner den livsglädjen, och kan glömma det som hänt & skett i vårat förflutna.

Kräftskiva

Då var det dags! Bättre sent än aldrig med kräftskiva. NU KÖÖÖR VI!!!!!

Lär er anatomi. På riktigt!

Här har ni något riktigt häftigt. Ni som vill lära er mer om ursprung och fäste på musklerna och gärna vill lära er huruvida djupt in visa muskler ligger så är denna sida klockren http://www.mhhe.com/biosci2/anatomyrevealed/demo-sample.php. På denna länk så får ni själva disikera ett lik och se hur musklerna ser ut i verkligheten, extremt bra bilder och man får en verklig bild över det hela. Det är inte så äckligt som det låter, men vet ni med er att ni inte tål detta så avråder jag er att gå in. Men ni som vill lära er mer, varsågod, verkligare än så här blir det inte.

Klicka er in på View APR demo site. Sedan trycker ni på Launch Demo. När ni har tagit er in i programet så väljer ni Muscular i rullgardinen där det står system. Därefter väljer ni kniven där det står Dissection. Nu är det bara att välja vilken del ni vill disikera och gå så djup in ni vill. 

När ni blir less på detta så kan ni kika på ett dussintal animationer om musklernas funktioner osv i fliken som ser ut som en filmrulle. Testa gärna detta också. Lycka till!

fredag 24 september 2010

Mr. Olympia 2010

Inatt börjar alltså Mr. Olympia 2010. Klockan 6 på morgonen så går de tunga grabbarna ut på scen. Jag hittade en film på tuben som kan vara värd att se. (Om man gillar kroppsbyggning det vill säga).

Observera cirka 5.23 in i filmen. Det tagget skulle man behöva för att slippa sina spöken.
Eller?

torsdag 23 september 2010


Finns många personer som intresserar sig i hur vissa personer klättrat så fort i vår linjeorganisation. Här ovan kan ni läsa hur hela vår verksamhet är upplagd!
OBS! omstruktureringar kan äga rum, ingen sitter säker i 4Klöverns Cooperativa förening...

En riktig byggarkyl

Då ska vi få en liten sneakpeak i våran singelkilles byggarkyl. Laddat upp med 36 ägg och en sisådär 4-5 paket bacon. Detta kommer att göra hans frukost de kommande dagarna när han är hemma från Morjärv. I frysen så ser ni 4st lådor med lax, broccoli, aborgine och 3 st lådor med kyckling, broccoli, ärtor och ärtskidor som ska med till morjärv nästkommande vecka. Riktigt strikt byggarlunch helt enkelt.
Middag

Blev en klassiker :

2 st laxfile
1dl quinoa
rödlök
tomat
babyspenat
machesallad
1 avokado
fetaost
+ massa havsalt

Hemma igen :D

Äntligen är man tillbaka i Piteå och 4klövern efter fyra tunga förmiddagsskift uppe i Morjärv. Fan vad det sliter att gå upp kl 3 på natten, tur att det bara är skift i 2 veckor till:)
Nu har man en helg med mycke träning och säkert en hel del andra roligheter att vänta, ska bli mycket trevligt.

Alfahannen Ola Enberg ska även asistera mig med min "nya" mobil så jag kan börja ge er lite sköna uppdateringar från det sköna morjärv där jag spenderar mina veckor. Bilder på Jörnjohnny, armeringsjärn och möjligvis en hel del dimma kan utlovas!

Keep it extremee// matte

Massage och Löparknä



Dagens massage lektion bestod av riktigt mesig hand och fot massage, fast detta kompenserades ganska fort genom att lära oss  massera bröst och Tractus iliotibialis, vilket försvenskat är våran riktigt härliga löparknä muskel (även detta inlägg är till för davvan).

ITB senan (Tractus iliotibialis) sträcker sig från illium (tarmbenet, höften) och går längs hela benets utsida och fäster strax nedanför knäleden på tibia (skenbentet).

Folk som har löparknä får värk på utsidan an knäet och detta orsakas av att ITB-senan glider fram och tillbak över lårbenets yttre kondyl som är i höjd med ungefär knäskålen. Om ITB-senan blir för stram så kommer trycket över kondylen och en slemsäck som finns där bli för hårt och det resulterar i att slemsäcken sväller upp och blir inflammerad. ( som ett offer för löparknä så vet jag att detta är bland det obehagligaste man kan råka ut för).

Hursomhelst så fick vi gå in och arbeta med med faschian på hela utsidan av benet, detta är verkligen inte skönt, men vill man bli bra så är man så illa tvungen att bita ihop.

På bilderna så ser ni Niklas i min klass bli massakerad på ITB-senan, njutbart!

Observera även vaderna, samme kanske har en värdig motståndare här?

Peace!

onsdag 22 september 2010

Step In

Just hemkommen efter ett bra komplex pass på Step In. Kikade förbi Tommes bodypump klass innan hemfärd, längesen jag var på en och galet vad han är bra på de han gör. Creds !!

20 i 1 kaffe i sista höstsolen

 Lunch på golfen med Tomas & Linda följdes med en takeaway kaffe som Tomas fick balansera i bilen och lyckades ändå rätt bra , lite brännskador när de skvittra på händerna men så är de ibland. Alex kom förbi och lös upp dagen innan vi började jobba, fint!!

Fivefingers

Jag har blivit mer och mer inne på barfotalöpning med så kallade Fivefingers (Jag ska inte ta det här ifrån dig nu davvan, jag vet att du var först). Principen är att du ska kunna springa så naturligt som möjligt utan onödig dämpning som tillverkas på dagens skor. På ett naturligt sätt så kommer du att landa mer på din framfot än på hälen när du springer och det finns en hel del studier på detta som visar att du kommer att minska risken för benhinneinflamation, knäskador, samt att du kommer stärka din kroppshållning.

Jag kan ta mig som ett exempel. Jag har under 1 års tid haft tendens till löparknä. Sedan jag började använda mina intervallskor som i jämförelse med mina vanliga löparskor inte har någon större dämpning så har mina problem försvunnit. Nu har jag även börjat springa med mina fivefingers, och jag känner fortfarande ingen skada. Givetvis ska man ha i åtanke att min träningsmängd gällande löpning har trappats ner en del. Men ta er gärna en funderare, är vi byggda för ett par skor med mycket dämpning eller räcker det med ett par fivefingers där vi saknar dämpning? Här kommer två filmklipp som ni kan kika igenom (Det andra är för davvan om han vill lära sig att greppa stenar).




tisdag 21 september 2010

Dagens träning

Tänkte börja med att grattulera Tomas Hedlund som har tagit steget och blivit en byggare på riktigt. En riktig byggare med plusmenyanda. Ta er en titt på den bifogade filmen.
Dagens träning bestod av ett Bröst/mage pass på Step In. 1 timmes tungt jobb så hade man pressat allt blod som fanns i kroppen till brösten. Så här ser mitt bröst/mage schema ut för tillfället:

1. Lutande Hantelpress - 5/5/5/5/5 stegrande vikt (Ca 5 set beroende på styrka)
2. Hantel flyes på rak bänk - 10/10/10/10 stegrande vikt
3. Cable flyes avslutas med armhävningar - 12/12/12 (Cable) 10/10/20 (armhävningar)
4. Bänkpress på egen kroppsvikt eller strax under - reppa ut det maximala på 3 set
5. Crunches med viktskiva - 15/15/15/15
6. Benlyft sned bänk - 10/10/10
7. Sneda crunches hängande i luften - 10/10/10

Kommentarer: Viktigt att tänka på uppvärmning inför varje övning vilket innebär att man värmer upp muskeln med lättare vikter och banar in rörelserna så att man sedan kan lyfta tungt. Ha gärna lite längre vila under den första övningen då målet är att lyfta tungt. Vila runt 1-2 minuter. Korta därefter av vilan till 1 minut till cirka 40 sekunder för att hålla intensiteten uppe.

Ha en trevlig kväll! Godnatt alla fyrklövermedlemmar samt att plusmenyer.
Frid!

Lunch på golfen


Allt är sig likt. Förutom att matte fördriver sin tid i morjärv med Jörn Johnny och Ola som snart är färdig med sitt förmiddagspass på Kappa. Det är alltså jag och davvan som håller ställningarna här, samt Hans Wikman å Co.

måndag 20 september 2010

Anywherefit

Idag så anlände både min och davvans tröja från anywherefit. Självklart var vi tvungen att se hur vi båda såg ut i den.

LarZ Sandberg senaste tillskottet i 4Klöverns PLUS MENY!
LarZ Sandberg (bilden) har kvalat in till en plats som medlem i PLUS MENY. (En grupp där medlemmarna kämpar om en plats i 4Klövern)
Jurryns motivering lyder: "LarZ har genom trevliga kafferep, fräcka sms, samt solida MMS lyckats charma jurryn till den milda grad att vi ser han som en fullfjädrad PLUS MENY medlem. Alla dessa uppoffringar trots att han har familj, heltidsjobb, barn, samt 2 Volvo personbilar.
Vi i 4klövern hälsar LarZ välkommen i "familjen"
Vilodag....

















Här hade jag gärna legat hela dagen, iofs sovit nästan 12 timmar inatt så lite pigg måste jag nog ändå va ! Nu lunch på golfen , utan någon medlem ser det ut som eftersom Tomme Å inte plockar upp sin Iphone 4 ur hölstret när jag ringde. Vaknade upp inatt och kikade på telefonen vem som tog hem valet, hur det nu än blir så är det så risigt att SD tog sig in i Riksdagen.

söndag 19 september 2010

Söndagsångesten!

Den berömda söndagsångesten är på topp för extreme just nu! längtar inte alls till att gå upp 03.00 imorgon och fara till Morjärv för att jobba! 4 dagar borta från klövern och träningen är tufft men med vetskapen om att nästa helg både kommer bli lång och troligtvis väldigt rolig så ser jag ändå lite fram emot den kommande veckan!

För övrigt har jag ett glatt besked till resten av klövern, har fixat ny mobil så nu kan jag både skicka och ta emot MMS:)

Sweeeett! Smiid!

lördag 18 september 2010

Tonfisk och ris

Balans, balans, balans. Hela livet handlar om att hålla en viss balans.
Ikväll har jag lämnat fyrklövern medlemmarna för att äta en middag på Valdino med hannisen och (bäst-gänget). Just nu fyller jag upp med lite tonfisk och ris, detta just för att hålla balansen fram till vi ska äta 18.30 (dock räknar jag inte med att få maten innan 19.30).

Som sagt, balans, balans, balans.

Byggar frukost !

Frukost är ett mål som alldeles för många hoppar över, detta är för mig och många andra "seriösa" människor med målsättningar i livet ett mål som aldrig får glömmas bort.


Min frukost som jag printar upp här, har en komplett samansätning av vitaminer, mineraler, protein fett, samt en lagom mängd kolhydrater för att hålla insulinsvängningarna i schakt.




6g Leucine (snabbaste aminosyran som finns) (Direkt vid uppvaknande)
20g Vassleisolate (proteinpulver) (10 min efter uppvaknande)

Frukosten

6 ägg (3 hela ägg 3 vitor) (20-25 min efter uppvaknande)
2 skivor fullkornsråg
2 skivor lufttorkad skinka
paprika/tomat
Lite smör/lättost
Kaffe
1-2 msk äppelcidervinäger


1000mg C-vitamin
60mg Zink
10mg Järn
3g Omega 3
1 tablett vitamintillskott


Näringsfördelning


Kolhydrat 50g
Protein 65g
Fett 20g

ca 650Kcal

// Ola Enberg

fredag 17 september 2010

The Only Singel!

Som enda ungkarl i 4klövern borde det väl vara jag som skriver om piteås uteliv men som den extrema ( kanske även lite konstiga ) människa jag är så sitter jag nu och skriver inlägg kl 23.30 en fredagkväll. Har även hunnit med att laga två mål mat och bakat bröd under kvällen! Normalt singelbeteende? Troligtvis inte! Men som 4klövermembern T. Åström brukar säga: - Så är det ibland;)

Fredag

Splittrad fyrklöver med stand in:s på fredags middag! Olas särbo Hannah anlände hem till en kliniskt ren lägenhet, städfrossan infann sig hos Ola under gårdagen. I övrigt så persade Tomas Å i mark idag : 170 kg.
Stort grattis från resten av klövern!

Tankar kring vattenlöpning

Det här med operationer medför oftast någon form av rehabilitering. Så även denna gång. Inställd på en höst med i stort sett bara stakning sen jag opererat knät i augusti begav jag mig till bassängen för att variera med ett pass vattenlöpning. Idag ca 3 veckor efter det första passet har jag hunnit med 3 ordentliga fartpass och en del lugna distanspass. Det är märkligt hur man kan uppskatta att springa fram och tillbaka i vattnet på en 15m sträcka,  till saken hör ju även att man måste upp 05.20 för att hinna vara där när de öppnar 06.00 så man verkligen kan utnyttja de 2 timmar man har på sig att genomföra sitt pass.

Ju mer man tänker på det ju klarare blir det att man gör detta för att man känner sig så himla lycklig över att få kunna springa utan några som helst känningar i knäet och framförallt få kunna köra sig riktigt trött med att använda benen på det sätt dom är tänkt till. Givetvis hade jag kunnat köra det här tidigare innan operation och inte då heller känt av löparknäet men som sagt vi pratar timmar och åter timmar som ska göras och det är betydligt lättare att få ihop dessa på rullskidor/cykel, psykiskt alltså.

Det är år och dagar sedan jag sprang mer än 3 gånger på en och samma vecka. Känns overkligt att snart kanske kunna göra det på "riktigt" utan vattenbälte och på betydligt längre sträckor än 15m.
 

onsdag 15 september 2010

Nu börjar det..

Allt är som vanligt nu igen i 4 klövern. Den regninga onsdagskvällen spenderades med lax + rotsaker täckta med cocosfett. Scones och en java på de. Ola la sig sedan utmattad efter en intensiv jobbdag med stopp på Kappa på Tarsus bänken och fick en genomgång av rygg/ben. Tomas masserar, börjar va riktigt vass på de nu sen massage utbildningen för hösten kickat igång.